ESTÜ Etkinlikleri

“Dış Danışma Kurulu” Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin Dış Danışma Kurulu (DDK) Üyeleri ile ikinci toplantısı çevrimiçi olarak 26 Aralık Cumartesi günü 13:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Eskişehir Teknik Üniversitesi adına ev sahipliğini Rektör Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa ŞENYEL ile Prof. Dr. Gürsoy ARSLAN, Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Müfide BANAR, Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet TURAN, Kurumsal Gelişim ve Planlama Direktörü Öznur OĞUZOĞLU, Genel Sekreter Menderes ÜNAL, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan AKIN'ın yaptığı toplantıya  Dış Danışma Kurulu Üyeleri; TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL, Anadolu Üniversitesi 1997-2005 dönem Rektörü Prof. Dr. Engin ATAÇ, İstanbul Teknik Üniversitesi 1996-2004 dönem Rektörü Prof. Dr. Gülsün SAĞLAMER, TED Üniversitesi 2011-2016 dönem Rektörü Prof. Dr. Öktem VARDAR, TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk AKŞİT, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celaletttin KESİKBAŞ, Tülomsaş'ın önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı-Genel Müdürü Hayri AVCI, ICI Teknoloji-Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Kenan IŞIK, TAI önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz BORAT, ve Filonet Otomotiv Genel Koordinatörü- Üniversitemiz mezunu Sami EROL katıldı.

Bir önceki toplantıda DDK Üyeleri tarafından gündeme getirilen konular kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin durum raporu Rektör Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU tarafından sunuldu. Takibinde ise Yönetişim, Kalite güvencesi, Eğitim öğretim ve Uluslararasılaşma, Araştırma ve Topluma hizmet başlıkları altındaki sunumlar Prof. Dr. Tuncay DÖĞEROĞLU, Prof. Dr. Mustafa ŞENYEL, Öznur OĞUZOĞLU, Prof. Dr. Gürsoy ARSLAN, Prof. Dr. Müfide BANAR ve Prof. Dr. Servet TURAN tarafından gerçekleştirildi. Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin faaliyet alanları kapsamında yetkinliğini artırabilmesi, kurumsallaşma faaliyetleri ve kurum kültürünün sağlam temeller üzerine oturtulabilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi adına   DDK Üyelerinin görüş ve önerileri alınarak konu kapsamında istişarelerde bulunuldu.