Etkili Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) Yazma Eğitimi

Koordinatörlüğümüz tarafından 14-15.02.2024 tarihlerinde gerçekleştirilen “Etkili Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) Yazma Eğitimi" tamamlandı. Üniversitemiz Kurum Kalite Komisyon Üyelerinin yer aldığı “Liderlik, Yönetişim ve Kalite”, “Eğitim-Öğretim” , “Araştırma-Geliştirme” ve “Topluma Hizmet” alt komisyonlarına ayrı ayrı sunulan oturumlarda interaktif uygulamalara yer verildi. Alt komisyonların sorumlu oldukları ölçütler ve alt ölçütler bağlamında iki farklı uygulama ile faaliyetler devam etti. İlk uygulamada, üyelerin “Değerlendirici Rolü”nde, Kurgusal Venüs Üniversitesi’ne ait Kurumsal İç Değerlendirme Rapor kesitinde yer alan bölümü ilgili alt ölçüt bağlamında bireysel olarak değerlendirerek yansıtması beklendi. İkinci uygulama ise üyelerin Üniversitemize ait raporları inceleyerek; verilen alt ölçüt bağlamında ilgili Kurum İç Değerlendirme Rapor kesitini takım olarak yazma ve yansıtma etkinlikleri ile devam etti. Eğitimler dört farklı oturum olacak şekilde yüz yüze planlansa da; bireysel ve takım çalışmalarında yapılandırılmış geri bildirim sunma, değerlendirme ve yansıtma etkinliklerinde Google Drive işbirlikli öğrenme ortamının dinamiklerinden de faydalanılarak; teknoloji entegrasyonunun etkili bir şekilde sağlanması hususunda önemli çaba gösterildi. Bu aşamada, sadece Kurum Kalite Komisyon Üyeleri için etkileşimli ve yoğun teknoloji destekli yüz yüze planlanan eğitime farklı birimlerden de katılım talebinin olması üzerine; Zoom çevrimiçi konferans platformu esnek bir şekilde sürece dahil edildi. İki gün süren eğitim sonunda katılımcılara Memnuniyet ve Öz-Değerlendirme Formu çevrimiçi olarak iletildi. İlerleyen zamanlardaki faaliyetlerimizin sürekliliği ve sürdürülebilirliği açısından, üyelerimizden elde edilen veriler değerlendirilerek web sayfamızda paylaşılacaktır.

"Etkili Kurum İç Değerlendirme Raporu Yazma Eğitimi" sonrasında hazırlanan rapora ulaşmak için tıklayınız.

Resmi Büyütmek için üzerine tıklayınız