Kalite Politikası
- Üniversitemizin sürdürülebilir performansını güvence altına alabilmek üzere paydaş beklenti ve gereksinimlerini dikkate alarak stratejiler doğrultusunda süreçleri yönetmek ve sürekli iyileştirmek.
- Sürekli öğrenmeye, iyileştirmeye ve inovasyona odaklanan bir kalite kültürü geliştirmek.
- Yükseköğretim Kalite Kurulunun standartlarını esas alarak, yeni EFQM yaklaşımıyla Misyonumuz ve amaçlarımız doğrultusunda Üniversitemize özgü standartları belirlemek.
- Üniversitemizde Kalite güvencesi, Eğitim-Öğretim, Araştırma, Topluma Hizmet, Uluslararasılaşma ve Yönetişim faaliyetlerinin tümü için kurumsal standartlarımızı içerecek şekilde tanımlanmış olan PUKÖ döngülerinin kapatılmasını sağlayacak bir iç kalite güvence sistemi oluşturmak ve yürütmek.
- Ulusal mevzuat çerçevesinde tariflenen örgütlenmenin ötesinde, Üniversitemizin tüm faaliyet alanlarını içine alacak şekilde iç/dış değerlendirme ve akreditasyon süreçlerini de kapsayan bütünleşik bir kalite güvencesi örgüt yapısı kurmaktır.
Eğitim-Öğretim Politikası
- Teknik alanlara yoğunlaşmış bir üniversite olarak, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini etkileşimli yürütmek.
- Ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarımızın tümünün iç kalite güvence sistemimiz kapsamında ulusal ve/veya uluslararası akreditasyon ölçütlerine uyumunu güvence altına almak.
- Öğrenci merkezli ve yeterlilik temelli öğrenme, öğretme ve ölçme-değerlendirme boyutundaki yetkinliklerimizi geliştirerek öğrenci ve mezun odaklı eğitim-öğretim ekosistemi oluşturmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak.
- Yüz yüze eğitimi; uzaktan eğitim yöntemleri ve bilişim teknolojileri ile desteklemek.
- Lisansüstü program ve öğrenci sayısını artırarak lisans/lisansüstü öğrenci oranını dengelemek.
Araştırma Politikası
- Araştırma odaklı bir üniversite olarak, Eğitim-Öğretim ve Araştırma faaliyetlerini tüm süreçlerde etkileşimli yürütmek.
- Atama-yükseltme ve performans değerlendirme süreçlerinde öğretim elemanlarının araştırma yetkinliklerini öncelikli olarak dikkate almak.
- Araştırma sürecinin tüm bileşenlerini içeren etkileşimli, çıktı ve etki odaklı bir araştırma yönetimi ekosistemi geliştirmek ve uygulamak.
- Araştırmayı iş dünyası ve uluslararası işbirliğine odaklanarak yürütmek ve değer yaratan araştırma çıktıları üretmek.
- Araştırmayı öncelikli alanlarımız ve sürdürülebilirliğe odaklanarak yürütmek.
- Araştırma kültürünün akademik çalışanlar tarafından benimsenerek bir yaşam tarzı haline gelmesini sağlamak.
Topluma Hizmet Politikası
- Üniversitemizin bilgi birikimi ve araştırma kabiliyetini girişimciliği ve toplumsal kalkınmayı destekleyecek şekilde yönetmek.
- Üniversitemizin imkanları ve yetkinlikleri ile bilimin topluma tanıtılması, farkındalığın geliştirilmesi ve sevdirilmesi için kullanmak.
Yönetişim Politikası
- Birlikte yönetme kültürünü geliştiren, performansı dikkate alan ve çevik yönetişim ilkelerine bağlı bir yönetim tarzını benimsemek.
- Hızla değişen, belirsizlikler içeren, karmaşık ortamın getirdiği olası riskleri kurumsal kapasitemiz ve kurumsal çevikliğimiz ile yönetmek.
- Kurumsallaşmanın gerektirdiği yapılar ile tüm görev-yetki ve sorumluluklarının açıkça tanımlandığı, yatay yapılanma odaklı, gelişmeye açık, sağlam temelli bir kurumsal organizasyon geliştirmek, esnekliği ve yenileşimi özendirmek.
- Evrensel etik değerler çerçevesinde, şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışını benimsemek; Üniversitenin tüm faaliyetleri hakkında kamuoyunu açık, doğru, güncel ve kolay ulaşılabilir şekilde bilgilendirmek.
- Çalışanları sürekli geliştirmek, başarıyı ödüllendirmek ve motivasyonlarını sürekli arttırmak, temsiliyeti ve aidiyet duygusunu güçlendirmek, erişilebilir olmak ve etkin iletişim mekanizmalarını geliştirmek.
- Öğrencilerimiz ve çalışanlarımız ile tüm paydaşlarımıza güvenli ve sağlıklı bir yaşam ortamı sunmak, kampüslerimizde sürdürülebilir Eko-Kampüs altyapısını ve bütünleşik afet ve acil durum yönetim sistemini oluşturmak.
- Temel faaliyetlerimizin sürdürülebilirliğini güvence altına almak için öz gelirlerimizi artırmak.
Uluslararasılaşma Politikası
- Eğitim-Öğretim, Araştırma ve Topluma Hizmet faaliyetlerinin uluslararası iş birlikleri çerçevesinde yürütülmesine yönelik bir organizasyon yapısı oluşturmak ve teşvik mekanizmalarını hayata geçirmek.
- Öğretim planının uluslararası yaklaşımlarla uyumu kapsamında çift diploma ve ortak diploma programlarını artırmak.
- Uluslararası iş birliği ağını genişletmek için uluslararası ağlara ve organizasyonlara katılımı teşvik etmek.